Programlehetőségek és látnivalók Budapesten, amiket ne hagyjon ki!

budapesti cirkuszHétvégi programot keres, amely a család minden tagja számára tökéletes kikapcsolódást biztosít? Hosszabb utazás kapcsán fedezné fel hazánk legnagyobb, és idegenforgalmi szempontból is leginkább frekventált területét? Wellness hétvége, kulturális programok apropóján látogatna el történelmi és építészeti nevezetességekkel bővelkedő városunkba? Mi más lenne a válasz mindezekre a kérdésekre, ha nem Budapest! A főváros az év minden időszakában remek programokat kínál, és legyen szó a nyári szabadtéri fesztiválokról, vagy a karácsony környéki adventi vásárokról, a választékban minden korosztály megtalálja az igényeinek megfelelőt.

viztarolo

Dunai sétahajózás, buszos városnézés, vagy a környék török fürdőinek sorra látogatása- csak néhány olyan program, amelyeket nem érdemes kihagyni a fővárosban járva. Természetesen a kínálat ennél jóval szélesebb a több, Világörökség részének nyilvánított látnivalóval büszkélkedő városban. A fővárosi pubok, bárok, éttermek kimagasló színvonallal állnak a vendégek rendelkezésére, de a hamisítatlan budapesti éjszakai életbe belekóstolni vágyók is megtalálják a legjobb zenés-táncos szórakozóhelyeket a belvárosban. A pezsgő hangulat mellett persze a nappali Budapest is szép számmal kínál programlehetőségeket a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok kulturális ajánlataitól kezdve a Városliget környéki egész napos kikapcsolódáson keresztül egészen a Budai vár történelmi látnivalóiig.

A városnéző sétát érdemes a Budai várnegyedben kezdeni, amely nem csak történelmi, de építészeti látnivalóinál fogva sem maradhat ki a felkeresendők sorából. A Duna fölé magasodó Várhegy és annak épületegyüttese méltán vált a főváros jelképévé, hiszen nappali és éjszakai fényben egyaránt páratlan látványt nyújt. A török kiűzése után barokk stílusban újjáépített palota Oroszlános udvarát a bejáratnál négy kőoroszlán őrzi. Az udvarban olyan neves épületek sorakoznak, mint a Budapesti Történeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, valamint az Országos Széchenyi Könyvtár. A környékben járva ne maradjon ki a Halászbástya felkeresése sem, mely nem csak a teraszáról nyíló csodálatos panoráma miatt szerepel a fővárosi látnivalók krémjében, hanem építészeti sajátosságainak apropóján is.

Ha a turisták és a belváros nyüzsgéséből elege lenne, akkor a Margitszigeten csendes, természet közeli pihenésben lehet része. Nézze végig milyen programok közül válogathat eme csodás szigeten: http://feel-budapest.com/ Nem véletlen, hogy ha az időjárás engedi, akkor a fővárosiak is szívesen választják a sportolásra, természetjárásra, fürdőzésre, vagy romantikus sétákra egyaránt kiválóan alkalmas, közel három kilométer hosszan a Dunában elnyúló szigetet. A Zenélőkút, a Japánkert és a páratlan szépségű Rózsakert kimagasló népszerűségnek örvend a látogatók körében, de a Vadaspark állatai is színesítik a margitszigeti programlehetőségeket.